marți, 13 august 2013

Controlul oftalmologic si utilizarea ochelarilor in scadere mondiala

La nivel global exista peste 160 de milioane de oameni care sufera de diferite probleme de vedere, cele mai intalnite fiind miopia, prezbitismul sau astigmatismul. Si chiar daca acest numar este in continua crestere, majoritatea dintre noi nu sunt deloc alarmati ca intr-o buna zi putem ajunge si noi in randul acelor oameni, totusi efectuam vizite la oftalmolog destul de rar si achizitionam ochelari mai putin deat o faceam in anii trecuti. Tindem sa mergem catre probleme financiare cu care majoritatea dintre noi ne confruntam dar avand in vedere timpul scurt pe care un control oftalmologic il necesita care nu trebuie sa fie contra cost, gasind solutii optime doar cu un minim de interes dar si ochelari de calitate la preturi mai mult decat avantajoase sau lentile de contact extrem de necesare multor persoane. Trandand o mare majoritate din acesti bolnavi pot fi aduse castiguri economiei mondiale de peste 200 miliarde de dolari. Poate cea mai mare problema apartine copiilor, unde 13 milioane de copii sufera de diferite probleme oftalmologice si nu sunt tratati iar adultii sunt in valoare de 45 de milioane.

Problemele cauzate de netratarea bolilor oculare sau a lipsei de ochelari

Excluderea din viata socila dar si muncitoreasca poate fi doar o problema cu care o putem intampina, copii
pot pierde activitati educationale extrem de importante pentru viitorul lor iar consecintele economice, morale si psihice ale adultilor sunt grav afectate. Problema este una majora la nivelul intregului glob si in special in zonele cu o situatie economica nu foarte buna precum Africa, iar in Romania situatia este de asemenea destul de grava avand in vedere ca doar unul din cinci Romani merg macar odata pe an la un control oftalmologic. Din fericirea viitorul se anunta promitator, avand in vedere ca multe organizatii mondiale s-au sesizat din acest punct de vedere dar si multe alte companii care vad in aceasta statistica un venit financiar substantial.

Unde putem merge la medic oftalmolog in Bucuresti ?

Chiar daca opticienii nu mai beneficiaza de un venit atat de considerabil ca in ultimii ani si chiar daca numarul cabinetelor de optica medicala a scazut destul de mult, asta nu inseamna ca nu vom gasi solutii. Cel putin daca sunteti in cautarea de optica medicala Bucuresti , veti gasi cateva sute de cabinete care vor fi extrem de binevoitoare pentru a va oferi un control oftalmologic amanuntit. Daca banii sunt o problema atunci nu trebuie sa va alarmati, exista si cabinete de optica care ofera rame ochelari gratuit sau controale gratuite sau ofera diferite reduceri in achizitionarea produselor. Alternativ mai exista diferite cabinete oftalmologice in spatalele de stat din Romania care doar cu ajutorul unei trimiteri de la medicul de familie, puteti beneficia de un scurt control oftalmologic fie el efectuat chiar in pauza de masa de la serviciu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumim, mesajul va fi analizat iar ulterior facut public.