sâmbătă, 3 august 2013

Tamplaria din PVC – Calitati si dezavantaje



Tamplaria din PVC – Calitati si dezavantaje

tamplarie pvc Bucuresti

Daca ar mai exista vreun dubiu in privinta tamplariei din pvc in zilele noastre poate ca acele ar fi legat de pretul tamplariei sau de calitatea ei, pentru ca in ceea ce priveste eficienta structurii in sine , aceasta este net superioara tamplariei din lemn spre exemplu care chiar daca poate fi mult mai ieftina nu se poate ridica la stadardul de performanta pe care cea din PVC il are. Putem discuta despre multe puncte si avantajele pe care structura din PVC le are in comparatie cu cea din lemn, in primul rand si cel mai importanta atributie este protejarea termica si fonica pe care tamplaria din pvc o are asupra locuintei in care este montata. Totusi tamplaria din lemn inca nu a disparut in totalitate, nici pe departe.


Tamplaria din lemn vs tamplaria din pvc

tamplarie pvc lemn
In anumite zone din tara noastra inca mai exista firme specializate in fabricarea si montajul unei tamplarii de lemn, iar aceste zone pot fi intalnite in partea din Ardeal a tarii unde inca lemnul este un accsoriu de care foarte multi nu se pot desprinde fiind intalnit atat in structura unei ferestre, a obloanelor sau a caselor din lemn masiv care domina zona Ardealului. Lemnul este un scump dar si elegant si poate oferi unei structuri fie ca este vorba de o terasa, o pergola sau o ferestra un alt aspect, design si utilitate datorita multor functii pe care le indeplineste. Totusi majoritatea celor care doresc schimbarea unei ferestre apeleaza la servicii unei companii specializate care din anii 90 pana in prezent a cunoscut o crestere exagerat de mare, fiind infintate multe companii in domeniu. Problema este in orasele mari sunt atat de multe incat este imposibil de depistat care este producator sau dealer, in special daca discutam despre tamplarie pvc Bucuresti , unde se gasesc cele mai multe firme dar totusi foarte putine produc calitate.

tamplarie pvc vs tamplarie din lemn
Dezavantajele pentru un cumparator sau pentru cerere poate fi decat calitatea deoarece preturile pot fi competitve datorita unei mase mari firme specializate. Cand achizitonati tamplarie pvc, trebuie sa tineti cont de profil unde majoritatea Romanilor prefera Rehau, Veka si in ultimul timp Salamader, nume care in 2010 aproximativ a disparut de pe piata Romanesca , ca in ultimul timp sa i se faca timtita prezenta destul de mult, depasind chiar Veka la cerere. Cu exceptia profilului, ar trebui sa fiti interesati de feronerie, unde ROTO este lider mondial care aduce un surplus de rezistenta si longevitate tamplariei. Pe de alta parte sticla este esentiala si umplerea spatiilor dintre sticla. In aceasta categorie francezi de la SAINT-GOBAIN sunt lideri care au un nume consacrat datorita calitatii si gazului rar folosit pentru umplerea spatiului idntre foliile de sticla. Adaugand un numar mai mare de folii, culoare, accesorii pretul poate creste usor dar este foarte important sa puneti accent pe calitate si nu neaparat pe pret, deoarece produsele ieftine tind dupa putin timp sa fie restructurate, fiind nevoie de alti bani, timp pierdut si multa mizerie in locuinta Dumneavoastra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumim, mesajul va fi analizat iar ulterior facut public.