luni, 8 august 2016

Cum sa pastrezi controlul bunurilor ce apartin batranilor din viata ta


De cele mai multe ori controlul anumitor bunuri apartin unei singure persoane sau unui cuplu iar odata cu decesul acelei persoane sau datorita incapacitatii de a lua anumite decizii dat fiind varsta inaintata, acele bunuri se pot pierde sau se pot imparti intre membri familiei in mod inegal.

Sa presupunem ca aveti grija de un parinte bolnav care are totul pe numele sau iar daca acesta moare bunurile sau devin parte al averii sale. Fara un acces direct la conturile bancare sau la bunurile respective o eventuala inmormantare nu poate fi platita din acea avere. De asemenea sa presupunem ca sotul tau, care controleaza, totul in numele sau si devine grav bolnav si incapabil de a comunica. 


Nu veti putea sa accesati contul sau, deoarece este doar sub numele sau. Nu in ultimul rand sa presupunem ca nu va puteti permite sa aveti grija de un parinte in varsta si sa il puneti intr-un camin de batrani, deoarece conturile sale ii apartin doar lui iar puterea lui de discernamant nu ii ofera posibilitatea sa scoata bani sau sa treaca contul si pe numele tau.

Toate aceste posibilitati pot reprezenta la un anumit moment o situatie reala in care multi s-au gasit datorita unei slabe gestionari a situatiilor neprevazute. In aceasta situatie bunurile respectivei persoane ofera un control dedicat doar acelei persoane, tu, neavand posibilitatea de a-l accesa iar acest lucru cel mai probabil nu reprezinta o dorinta a parintelui tau.

Preveniti pierderea controlului asupra bunurilor prin temei legal

Incercati sa explicati primejdia unui astfel de scenariu persoanei iubite iar cu delegarea sa puteti sa incepti procesul de a securiza bunurile. Astfel, adaugati numele in contul bancar ce apartine respectivei persoane, consultati un avocat privind accesul asupra bunurilor si ce alte metode exista pentru protectia acelor bunuri. Facand aceste lucri va veti pastra accesul asupra acelor bunuri si le veti putea accesa in situatie de deces sau pentru internarea intr-un azil de batrani privat. Nu in ultimul rand analizati situatia inca dintr-un stadiu de inceput si asigurati-va ca dvs. ca si fiu sau ca sot aveti acces la acele bunuri in cazul in care o situatie neprevazuta apare si nu asteptati pana cand poate fi prea tarziu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumim, mesajul va fi analizat iar ulterior facut public.